четвъртък, 6 октомври 2011 г.

„МИНУТА РАЗМИСЪЛ”в Столипиново


Жителите на квартала искат мир

Кандидатът за кмет на Пловдив от ДПС Петя Раева организира „минута размисъл” във всички квартали с етническо население в Пловдив. Поводът са събитията в Катуница и последвалите протести.
Стотици жители на най-големия квартал с етническо население на Балканите – „Столипиново” скандираха: „Искаме мир!”
Хората издигнаха лозунги, които призовават за единство, разум и толерантност. През последните дни те са пускали със страх децата си на училище и се притеснявали да ходят на работа, заради расистките скандирания по време на протестите в цялата страна. 

„Хората са развълнувани и се надява страхът на приключи”, заяви кандидатът за кмет Петя Раева.
Тя обясни, че докато протестиращи в центъра на Пловдив крещят „паразити” по адрес на хората от етническите квартали, жителите им отвръщат с любов и мир на агресията.
„Правим минутка за размисъл, за да си дадем равносметка защо някои хора се опитват да породят етническо напрежение.”, каза още Петя Раева.
Кандидатът за кмет от ДПС обяви, че Пловдив е градът с най-голямо етническо население и въпреки това през последната седмица напрежение нямаше. 
„Това се дължи на факта, че аз и хората около мен денонощно обяснявахме на населението да се прибере по домовете си и да не се страхува”, поясни кандидатът за кмет на Пловдив от „Движението за права и свободи”. 

Раева твърди още, че хората искат сигурност и се надяват страхът да свърши.
Освен в „Столипиново”, Петя Раева организира минутка за размисъл в Шекер махала, Арман махала и Аджисан махала, където също се срещна с хората и разговаря с тях за да ги успокои.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.