четвъртък, 20 октомври 2011 г.

Петя Раева агитира за толерантност с цвете и прегръдка


Според нея е много по-полезно да се видиш с хората и да им бъдеш полезен, отколкото да висиш по билбордовете

Депутатката от ДПС и кандидат за кмет на Пловдив Петя Раева даде урок по толерантност на всички политици. Красивата дама, която до момента водеше най-позитивната предизборна кампания, доказа, че идеята за толерантност между различните етноси не е само на думи.

Тя, заедно с млади активисти на Движението днес бяха окупирали площада пред Общината, но не за да изразяват недоволство, а за да подарят цвете с прегръдка на всички пловдивчани. Идеята на Раева е чрез този елегантен жест да се покаже на обществото, че всички хора са равни помежду си и няма разлика между етносите. Членове на движението са млади хора от арменски, ромски, турски и български произход и всички те работят заедно за успеха на каузата за единство, зад която стои Петя Раева.



Младата дама, която първа прегърна пловдивски гражданин, беше чаровната Парис, която е етническа арменка и също е член на ДПС.

„Това е техният начин да покажат на света, че Пловдив е символ на толерантността в България и това, че усмивката и добрата дума нямат нито етнос, нито политически цвят", заяви Раева. Депутатката каза, че за разлика от тази на нейните опоненти, кампанията й е била най-активна по отношение на срещите с избиратели в различни сектори. Тя беше активна и по отношение на културата, и по отношение на образованието и в здравната сфера, и по отношение на трудовата заетост.

През целия предизборен месец тя неуморно обикаляше не само махалите с етническо население, но и различни сдружения на хора в неравностойно положение. Най-емоционалната й среща е била в „Съюза на глухите", на които Раева подари компютър. Друга благотворителна инициатива беше дарението на „Сдружението за борба с рака на гърдата и шийката на матката", на които също предостави компютърна система, закупена с лични средства.

В Столипиново вчера беше направена трудова борса с много частни фирми, под егидата на бюрото по труда и с участието на различни фондации, една от които е фондация „Америка за България". Резултатът е, че на много хора е намерена работа. Тази дейност не е нова за Раева, която преди време организира курс за заварчици и вече петнадесет обучени младежи работят по специалността.

Раева каза, че за разлика от опонентите си, които вместо да се срещат с хората и да се запознават намясто с техните проблеми, както е правела тя, всички други кандидати за кмет са наблегнали изцяло на рекламната кампания. На всички билбордове висят ликове на политици, които дават луди пари за рекламни материали, вместо да спестят средства за по-полезни дейности и дарения, както е направила тя. Много по-полезно е да се видиш с хората и да им бъдеш полезен, отколкото да висиш по билбордовете. „Имената на глупците, висят по стените!", каза в заключение Раева.

Автор: Ваня Трингова

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.