сряда, 19 октомври 2011 г.

Хиляди аплодираха Петя Раева на митинг в пловдивския квартал „Столипиново”

Няколко хиляди жители от четирите етнически квартала в Пловдив аплодираха на митинг-концерт в кв. „Столипиново” депутата и кандидат за кмет на Пловдив от ДПС Петя Раева.
         „Много се радвам да ви видя щастливи, да видя усмивките ви, защото много ги обичам. Обичам да ви гледам усмихнати”. С тези думи започна приветствието си Раева, прекъсвана многократно от възгласите „ДПС”, „Раева” и „Победа”. Преди около месец обаче по лицата ви имаше страх, страх ме беше и мен, припомни дните след погрома в Катуница кандидатът за кмет на Движението. Тогава обаче, подчерта Петя Раева, показахме пред света, че сме най-разумните и най-добрите; показахме, че се различаваме от онези, които крещяха по улиците расистките лозунги – „турците вън”, „циганите на сапун”, „ромът е за да се пие” и други. Ние показахме, че сме най-умните и можем да отвърнем на агресията с мир, защото искаме мир, искаме сигурност за семействата си, работа, качествено здравеопазване, добри улици, подчерта Раева. Тогава защо позволявате на всички избори да купуват гласовете ви срещу кебапчета и те да си мислят, че сме прости и слаби, запита риторично депутатката. Тя ги призова на предстоящия вот да покажат, че могат да бъдат единни и то толкова, че да управляват Пловдив. Петя Раева поздрави присъстващите от лидера на партията Ахмед Доган. А аз знам, че заедно можем и защото имаме най-добрата листа за Общински съветници в Пловдив, каза още Петя Раева. 
 
             С призиви за подкрепа на Петя Раева и листата за общински съветници от ДПС с №7 пред многохилядното множество излезе и Николай Караиванов. Той по един категоричен начин заяви, че в България има само българи и че всички български граждани трябва да живеят при по-добри условия – да имат качествено образование, добро здравеопазване и добра инфраструктура. 

За доброто настроение на всички се погрижиха фолкдивата Цветелина Янева и Тони Стораро. Нашите избиратели ни познават от дълги години и съм сигурна, че ще ме подкрепят, а с концерта на Цветелина и Стораро им доставихме удоволствие да се срещнат любимците, каза по-късно пред журналисти Петя Раева. Тя уточни, че целта на митинга е била да отправи и своите послания – толерантност, единство и решителност. И ние показахме и на града, и на света, че именно етническите квартали в Пловдив запазиха преди месец етническия мир тук, припомни пак Раева. Другото, не по-малко важно послание е нуждата от благоустрояване както на тези квартали, така и на Пловдив като цяло и то чрез привличане на чужди инвестиции, посочи тя. Раева добави, че това включва и облагородяване на паметниците на културата в Пловдив и подобряване живота на цялото население. Защото посланието на моята кампания е „Пловдив е моят град, а пловдивчани са моите обични хора” и Пловдив заслужава да има най-добрия от най-добрите кметове в страната, коментира кандидатът за кмет на Пловдив от ДПС Петя Раева.







Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.