сряда, 19 октомври 2011 г.

Петя Раева: Пловдив може да стане най-добрият град за живеене в България



Петя Раева – кандидат за кмет на Пловдив, издигната от ДПС, в интервю за Радио „Фокус”

Водещ: Кажете ни, г-жо Раева, първо защо избрахте пловдивския квартал „Столипиново” за своя заключителен митинг?
Петя Раева: Защото знаете, че моята кампания е насочена основно към някои групи от хора в града и към целия град, разбира се, но някои хора, като етническите малцинства, хората в неравностойно положение, са с особено внимание в моята кампания. Вчера имах и мероприятие с глухонемите, където беше много прочувствено и много мило. Преди това имах мероприятие, понеже месец октомври е месецът на борба с рака на гърдата, и с тях се видях, дарих им по един компютър. Това беше смисълът на моята кампания – да направим кампания за хората, а не само медийна и с билбордове. Както знаете, аз нямам нито един билборд през целия град, тъй като смятам, че един компютър да се дари на някой е много по-ценно, отколкото да вися по билбордовете без всякакъв смисъл.
Водещ: Какво научихте вие от хората при срещите си с тях в последния месец?
Петя Раева: Научих основно, че има много проблеми, които трябва да бъдат решени в града. Примерно, ако се насочи кметът, който и кмет да стане, хората ще си го изберат – пловдивчани ще си го изберат, но може да се разшири туризмът. Трябва да се осигурят работни места и най-вече това трябва да стане с частни инвестиции.
Водещ: Как според вас премина кампанията за местните избори в Пловдив? Остават само още няколко дни до нейното приключване.
Петя Раева: Да ви кажа честно и откровено, кампания нямаше. Имаше едно дружно плюене от всички останали 15 кандидата срещу общината. А, както е казано, който не може да стане писател, става критик. След като те не могат да управляват, могат само да критикуват. Както знаете, аз не съм критикувала общината. Какво ще постигнем, когато критикуваме? Напротив, аз показах как трябва да се управлява града, като например по моя инициатива се асфалтираха улици в някои квартали, направиха се много неща, показаха се хората, които за обществото се държат като невидими.
Водещ: Какво ще спечелят пловдивчани, ако следващият кмет под тепетата се казва Петя Раева?
Петя Раева: Ще спечелят това, че градът ще стане най-добрият град за живеене в България.
 
19 октомври 2011 | 09:45 | Радио "Фокус"Димитър ДРАГАНОВ 
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.